Pake Feedreader biar gak ketinggalan berita…

Sering khan liat situs-situs yang mempunyai icon atau atau tulisan RSS, RSS2 atau ATOM. Ini adalah format-format XML untuk mengirimkan berita-berita teraktual ke Anda. Bagaimana caranya?

Dibandingkan dengan mencari berita terkini atau berita-berita dari situs favorit, lebih mudah berita-berita ini yang mendatangi kita secara otomatis. Untuk membaca format-format XML ini dibutuhkan aplikasi kecil yang disebut aggregator atau rss feed, seperti FeedReader (ikonnya ada disebelah kiri bawah situs ini) atau Sage atau banyak lainnya. Berbeda dengan aplikasi FeedReader yang berdiri sendiri, Sage merupakan plug-in di browser Firefox, sehingga harus membuka browser Firefox dulu sebelum dapat mengakses Sage. Tapi hari gene, mana ada orang yang terkoneksi ke Internet tidak membuka aplikasi browser? 🙂

FeedReader yang diinstall secara secara otomatis terus menerus akan menampilkan berita terbaru yang diupdate di masing-masing situs yang kita langgan. Tiap berita baru yang masuk, notification pop up window akan ada disebelah kiri bawah berupa Berikut ini cara mudah untuk install Feedreader di PC Anda. Selamat mencoba…

Email dari Ahira

Marketer 1st on Internet in IndonesiaPagi ini, langsung menuju inbox, seperti biasanya, inilah yang pertama kali saya kerjakan ketika duduk didepan komputer. Dapat surat dari Ahira! Wow, long time bgt sejak terakhir dan pertama kalinya YM dgn Ahira, akhir tahun lalu.

Email tersebut mengabarkan, bahwa saya mendapatkan penawaran Newsletter *GRATIS* mulai awal September ini. Hmmm… boleh jg, siapa yang gak tertarik Newsletter dari ahlinya (mungkin satu-satu!) di Indonesia, tentang Internet Marketing. Tp themanya “Think & Succeed”.

Kata Ahira masih dalam email tersebut, newsletter gratis ini merupakan kontribusinya untuk membantu masyarakat Indonesia selalu berpikir positif serta menggali potensinya. Sip setuju bgt deh tuh. Go go go Ahira!!!

Untuk situs ini saya akan cuplikan summary dari newsletter yang akan saya terima dari Ahira tunggu saja ya… Ingat awal September!!!

aStore by Amazon (Beta version)

Sebagai salah satu associate-nya Amazon, sy penawaran tentang buka toko secara online dari Amazon. Hmm… mungkin tepatnya, distributor, atau menjualkan buku atau produk Amazon. Toko ini lengkap dengan troly untuk berbelanja, jd kesannya memang seperti toko online, tp kt tidak dituntut untuk mempunyai skil programming? Nih sy cuplikan sedikit isinya:

Build your own professional online store featuring Amazon.com products in minutes with no programming skills required. Because aStore is a dedicated shopping area for your site, it is a great complimentary product for your existing Amazon product links. Visitors to your site get a professional shopping experience through your unique selection of products and categories and the features of Amazon.com you have chosen including Customer Reviews, Listmania, and more. The checkout process is completed through Amazon.com.

Jadi gak cuman tempelan-tempelan koding di halaman situs kt, ini lebih lengkap dan kt bisa milih kategori yang telah ditentukan oleh Amazon.com. Mo liat pendapat orang? Liat di sini. Dalam waktu dekat ini akan sy coba. Laku atau gak? Yah tergantung kt mempromosikannya. Ya, gak? 🙂

aStore by Amazon (Beta version)

Sebagai salah satu associate-nya Amazon, sy penawaran tentang buka toko secara online dari Amazon. Hmm… mungkin tepatnya, distributor, atau menjualkan buku atau produk Amazon. Toko ini lengkap dengan troly untuk berbelanja, jd kesannya memang seperti toko online, tp kt tidak dituntut untuk mempunyai skil programming? Nih sy cuplikan sedikit isinya:

Build your own professional online store featuring Amazon.com products in minutes with no programming skills required. Because aStore is a dedicated shopping area for your site, it is a great complimentary product for your existing Amazon product links. Visitors to your site get a professional shopping experience through your unique selection of products and categories and the features of Amazon.com you have chosen including Customer Reviews, Listmania, and more. The checkout process is completed through Amazon.com.

Jadi gak cuman tempelan-tempelan koding di halaman situs kt, ini lebih lengkap dan kt bisa milih kategori yang telah ditentukan oleh Amazon.com. Mo liat pendapat orang? Liat di sini.  Dalam waktu dekat ini akan sy coba. Laku atau gak? Yah tergantung kt mempromosikannya. Ya, gak? 🙂

What’s an Affiliate Programs?

Here is some explaination term of an affiliate programs:

Affiliate programs allow Web sites who provide links to your site to receive payments or reciprocal advertising in exchange for promoting your Web site. Audio/Video streaming – Audio/video streaming allows you to provide visitors to your site with a real-time sound or video experience. Backbone – The network of connections and high-speed lines that forms the infrastructure of the Internet. An important consideration in choosing a Web site host is that host’s proximity to the backbone…

Affiliate Programs are a way for you to sell another company’s products or services and receive a commission (or when you are ready, it is a way for you to get others to sell your products). Selling through another company’s affiliate program is a great hands-off way to sell on the Internet. You promote the product or service on your web site (and don’t forget your email). The company is responsible for the product or service; they process payments and ships the goods. You get the commission.

to be continued

What’s an Affiliate Programs?

Here is some explaination term of an affiliate programs: 

Affiliate programs allow Web sites who provide links to your site to receive payments or reciprocal advertising in exchange for promoting your Web site. Audio/Video streaming – Audio/video streaming allows you to provide visitors to your site with a real-time sound or video experience. Backbone – The network of connections and high-speed lines that forms the infrastructure of the Internet. An important consideration in choosing a Web site host is that host’s proximity to the backbone…

Affiliate Programs are a way for you to sell another company’s products or services and receive a commission (or when you are ready, it is a way for you to get others to sell your products). Selling through another company’s affiliate program is a great hands-off way to sell on the Internet. You promote the product or service on your web site (and don’t forget your email). The company is responsible for the product or service; they process payments and ships the goods. You get the commission.

to be continued

SEO

Search Engine Optimizers SEO is an abbreviation for “search engine optimizer.” Many SEOs provide useful services for website owners, from writing copy to giving advice on site architecture and helping to find relevant directories to which a site can be submitted. However, a few unethical SEOs have given the industry a black eye through their overly aggressive marketing efforts and their attempts to unfairly manipulate search engine results.While Google doesn’t have relationships with any SEOs and doesn’t offer recommendations, we do have a few tips that may help you distinguish between an SEO that will improve your site and one that will only improve your chances of being dropped from search engine results altogether.

to be continued

SEO

Search Engine Optimizers SEO is an abbreviation for “search engine optimizer.” Many SEOs provide useful services for website owners, from writing copy to giving advice on site architecture and helping to find relevant directories to which a site can be submitted. However, a few unethical SEOs have given the industry a black eye through their overly aggressive marketing efforts and their attempts to unfairly manipulate search engine results.While Google doesn’t have relationships with any SEOs and doesn’t offer recommendations, we do have a few tips that may help you distinguish between an SEO that will improve your site and one that will only improve your chances of being dropped from search engine results altogether.

to be continued